Milyen adózási keretek között lehet működtetni szálláshelyünket?

images/blog/blog-milyen-adozasi-kereteken-belul-lehet-mukodtetni-szallashelyunket.png
Megjelenés: 2021. 01. 10.
Kategóriák: Szálláshely szakmai
Szerző: Fitos Éva

Többféle vállalkozás, és adózási típusból is választhatunk abban az esetben, ha szálláshely szolgáltatást kívánunk értékesíteni.

Az általános cégtípusok (Kft, Bt…) közül bármelyik megállja a helyét. A cégtípus kiválasztása egy nagyon fontos üzleti döntés, amely vállalkozásunk méretétől, működésétől, illetve adózási módunktól is nagyban függ. Fontos azonban ezt pontosan tisztázni, hiszen szálláshely szolgáltatásból is többféle TEÁOR számmal rendelkező szolgáltatástípusból választhatunk, ami a későbbi szolgáltatásainkat is befolyásolhatja. Például SZÉP kártya elfogadás esetén, nem minden szolgáltatóval lehet szerződést kötni bizonyos TEÁOR számokra.

Magánszemélyként is üzemeltethetjük szálláshelyünket, ebben az esetben egyéni vállalkozóként, vagy adószámmal rendelkező magánszemélyként van módunk ezt megtenni.

Fontos azonban a pontos tervezés ezekben a kérdésekben, hogy mind jogilag, mind pedig az adózás szempontjából megfeleljünk a hatályos jogszabályoknak, és vendégeink is azt a szolgáltatást kapják, amit elvárnak tőlünk.

Ha nem ismeri ezeket, vagy bizonytalan a lehetőségek terén, keressen minket bátran! Segítünk!