Mi az a SZÉP kártya?

images/blog/blog-szep-kartya.png
Megjelenés: 2021. 01. 08.
Kategóriák: Szálláshely szakmai
Szerző: Gácsiné Gál Ramóna

A Széchényi Pihenőkártya egy mágnescsíkkal ellátott plasztik kártya, mely a hátoldalán lévő aláírással a kiállításától számítva 5 évig érvényes, a munkáltatók által adható vendéglátóhelyi étkezési, üdülési és rekreációs célú béren kívüli juttatások folyósítását és felhasználását teszi lehetővé.  

A SZÉP kártya gyorsan, egyszerűen és díjmentesen igényelhető, biztonságosan használható több mint 25.000 elfogadóhelyen.

A szálláshely szolgáltatók a SZÉP kártya szálláshely alszámlára adható évi maximum 400.000 Ft juttatást szálláshely szolgáltatás és a szálláshelyen igénybe vehető bármely egyéb szolgáltatás kifizetésére fogadhatják el, míg a SZÉP kártya vendéglátás és rekreációs alszámláin található összegeit nem. Szálláshely igénybevételnek minősül, ha szobahasználatra is sor kerül. Ha azonban a szálláshelyen szobahasználat nem merül fel, hanem csak pl.: az étterem szolgáltatásainak igénybevétele, vagy a szálloda strandjának használata (díj ellenében), akkor ezek díjait nem lehet elszámolni a szálláshely alszámlára, hanem a szolgáltatás jellegének megfelelően vagy a vendéglátás-, vagy a szabadidő alszámlára számolható el. A szálláshelyen fizetendő összeg két vagy három alszámlából is teljesíthető, ha a teljes fedezet csak így áll rendelkezésre.

Szálláshely szolgáltatóként tudjuk, hogy a SZÉP kártyás fizetési módot érdemes lehetővé tenni, hiszen a kártyabirtokosok szívesen fognak olyan helyeket látogatni, ahol juttatásaikat levásárolhatják. SZÉP kártyás fizetést POS terminálon helyben, vagy online is le lehet bonyolítani, a rendszer biztonságos és gyors, a tranzakció lebonyolítása után két nappal már a számlánkon landol az összeg. Ráadásul a SZÉP-kártyával fizető vendégek hamarabb foglalnak szállást, tovább maradnak, és többet is költenek - tehát a SZÉP kártya elfogadása pozitív hatással van vállalkozásunkra, használata egyszerű és gyors, vágjunk bele!