COVID-19 intézkedések szálláshelyünkön II.rész

images/blog/blog-covid-19-intezkedesek-szallashelyunkon-2.jpg
Megjelenés: 2021. 01. 06.
Kategóriák: Szálláshely szakmai
Szerző: Gácsiné Gál Ramóna

A létesítmény tisztán tartása és az aktuális távolságtartás betartása, valamint a maszk és kesztyű használata mellett a vendégek megfelelő tájékoztatásáról is szükséges gondolkodni: a létesítmény aktuális házirendjéről, COVID-19-cel kapcsolatban tett intézkedésekről, a létesítményre jellemző egyedi igénybevétel feltételeiről, a járvány miatti korlátozásokról.

A legfontosabb, hogy vendégeinket biztosítsuk arról, hogy szálláshelyünkön minden szükséges intézkedést megteszünk biztonságuk érdekében. Javasolt posztereket használni, például a helyes kézmosás leírásáról, a fertőzés megelőzésére javasolt tüsszentési, köhögési etikettről. Továbbá a szobákban többnyelvű tájékoztatók elhelyezése ajánlott a koronavírussal kapcsolatos főbb információkról. Ezeket érdemes a szálláshely kisokosában elhelyezni. Törekedjünk a maximális vendégelégedettségre! Érezze a vendég, hogy ügyelünk a biztonságra és a tisztaságra, de ne árasszuk el óvintézkedésekkel.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a “COVID-19 kézikönyv szálláshelyek és vendéglátóipari egységek részére” című kiadványában megtalálja a részletes útmutatást, illetve ha kérdése merül fel a témával kapcsolatban, keresse bizalommal TIMteam tanácsadóját!