COVID-19 intézkedések szálláshelyünkön

images/blog/blog-covid-19-intezkedesek-szallaszhelyunkon-1.png
Megjelenés: 2021. 01. 02.
Kategóriák: Szálláshely szakmai
Szerző: Gácsiné Gál Ramóna

A járvány óta sokminden megváltozott életünkben, már a csapból is a kézmosás és a maszk használat fontossága folyik. Az általános szabályozás folyamatosan változik, az idegenforgalmi szolgáltatók számára azonban egyértelmű új előírások jelentek meg 2020. májusában, és ezek azóta sem változtak.

A szálláshelyek vezetésének felelős magatartást kell tanúsítania a járvány kézbentartása érdekében. A vezetés feladata, hogy a szakmai és egészségügyi szervezetekkel, hatóságokkal együttműködve akciótervet készítsenek a járvány megelőzését szolgáló üzemelésre, takarításra, fertőtlenítésre, a szálláshelyen esetleg előforduló fertőzésekkel kapcsolatos teendőkre. Az akciótervet az illetékes hatóság által kiadott új útmutatások, procedúrák, jogi szabályozás bevezetése esetén azonnal frissíteni szükséges.

A közösségi terek gyakran érintett felületeinek virucid fertőtlenítése naponta minimum három alkalommal történjen meg. Ugyanez igaz a háttérben a munkavállalók által használt tereknél is. Fokozottan kell ügyelni a létesítmény tisztaságára, elegendő számban és mennyiségben rendelkezésre kell állnia vírusölő hatású (virucid) kézfertőtlenítőszernek, valamint szintén virucid hatású felület-fertőtlenítőszernek és takarítószernek. A koronavírus ellen a legtöbb egyfázisú tisztító-, fertőtlenítőszer hatásos. Használjunk hiteles tanúsításokkal rendelkező, használati utasításaik alapján megfelelő hatékonyságú fertőtlenítőszereket, illetve amelyek biztonságosak az emberek és a felületek számára is. A virucid hatású fertőtlenítőszereket minden esetben a gyártó által magyar nyelven feltüntetett használati utasítás szerint, megfelelő koncentrációban és megfelelő behatási idővel kell felhasználni.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a “COVID-19 kézikönyv szálláshelyek és vendéglátóipari egységek részére” című kiadványában megtalálja a részletes útmutatást. Ha további kérdése merül fel a témával kapcsolatban, keresse bizalommal TIMteam tanácsadóját!