Melyik szálláshelytípust válassza?

images/blog/melyik-szallashelytipust-valassza.jpg
Megjelenés: 2021. 01. 14.
Kategóriák: Szálláshely szakmai
Szerző: Fitos Éva

Érdekes dolog a bürokrácia és a marketing kapcsolata. Ahhoz, hogy ingatlanunkat szálláshelyként értékesíteni tudjuk, és az általunk kívánt vendégkört érjük el, hangzatos, jól csengő névvel kell ellátnunk, pl.: “Mákvirág Apartman”, “Julika Vendégháza”.

Sokszor a köznyelvben is csak például apartmanként vagy vendégházként beszélünk egyes ingatlanokról. Az NTAK rendszerében azonban nem található ilyen szálláshely kategória. Mi alapján lehet akkor eldönteni, hogy melyik típusba tartozik a szálláshelyünk?

A “239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet” szabályozza ezeket. A 8 fő szálláshely típus a szálloda, panzió, magánszálláshely, egyéb szálláshely, közösségi szálláshely, üdülőháztelep, kemping, nyaralóhajó. Ugye, hogy nem is olyan egyértelmű, hogy melyiket szabad, és lehet választani ezek közül? Mindegyik szigorú szabályrendszerhez kötött mind a méretét, működési rendjét, és a szobák számát illetően.

Nagyon fontos, hogy a szálláshelyünket megfelelően kategorizáljuk, hiszen minden egyes típusra más szabályok, és más követelmények vonatkoznak, ami az üzemeltetést, és a vendégkört is befolyásolja.

Segítünk megtalálni a megfelelő típust Önnek, vagy ha már megtalálta a kategóriát, segítünk ahhoz igazítani szolgáltatásait! Keressen minket bizalommal!