Tudta, hogy 8 szálláshelytípusból választhat az NTAK rendszerében?

bernd-klutsch-nE2HV5AUXFo-unsplash.jpg
Megjelenés: 2020. 12. 31.
Kategóriák: Szálláshely szakmai
Szerző: Fitos Éva

Ingatlan tulajdonosként nem könnyű a bürokrácia útvesztőjében megtalálni a helyes utat. Tudják, hogy hányféle szálláshely típust különböztetünk meg, illetve az egyes kategóriákban milyen követelményeknek kell megfelelni?

A jelenleg hatályos rendelkezések szerint beszélhetünk például magán szálláshelyről, egyéb szálláshelyről, közösségi szálláshelyről, üdülőtelepről, és még sok egyéb szálláshely típusról is. Ezeket sajnos nem hasraütésszerűen kell kiválasztani, hiszen mindegyik kategóriához szigorúan meghatározott feltételrendszer tartozik. Minimális / maximális méret, kapacitás nagysága és így tovább. Mindezek ellenére sokszor nehéz eldönteni azt is, főleg induló vállalkozásként, hogy hosszú távon milyen módon fog működni a szálláshely. Sőt előfordulhat az is, hogy a szálláshelyünk több kategória követelményeinek is megfelel.

A választás során mérlegelni kell, hogy milyen üzemeltetési rendszerben, milyen vendégeket kívánunk fogadni, hiszen megfelelő terméket csak akkor tudunk kialakítani.

A TIMteam segít Önnek a bürokrácia útvesztőiben, ismerjük a hatályos jogszabályokat, elindítjuk azon az úton, ahol már Ön is könnyedén elboldogul. Keressen minket bizalommal!