TREND: Állatbarát szálláshely

kutyabaratutazas.jpg
Megjelenés: 2021. 02. 12.
Kategóriák: Marketing
Szerző: Gácsiné Gál Ramóna

Napjainkban egyre népszerűbb, hogy kedvenceinket is magunkkal vigyük nyaraláskor. Gyakran többe kerül kutyánk ellátásáról, szállásáról gondoskodni, mint olyan szálláshelyet keresni, ahol ő is velünk lehet.

A legfontosabb döntés, melyet szálláshely üzemeltetőként hozhatunk ezügyben az, hogy egyáltalán fogadjunk-e állatokat. Sok potenciális vendégtől eshetünk el, akik nem szeretik az állatokat, vagy szeretik, de személyes okok miatt nem szeretnék megosztani velük szállásukat. Gondoljunk például az allergiában szenvedőkre! Kutatások kimutatták, hogy a kutyák szőréből (alapos takarítás után is) hátra maradt allergének akár 6 hétig is megmaradnak a felületeken, komoly allergiás reakciókat okozva az erre érzékeny emberekben. Ha kutyabarát szállást szeretnénk üzemeltetni, tartsuk szem előtt azon vendégeink igényeit is, akik nem hoznak magukkal állatot. Nevezzünk ki pár szobát, amelyben kisállattal is meg lehet szállni, és ezeket jelöljük is meg, hogy véletlenül se kerüljön allergiás vendég ezekbe. Természetesen ezeknek a szobáknak a takarítása külön figyelmet igényel, melyért a kutyás szállóvendégnek kell majd magasabb árat fizetnie.

Szálláshely üzemeltetőként az állatok fogadása részletes tervezést igényel, nem elég csak odabiggyeszteni ajánlatunkba, fel kell készülnünk az állatok és gazdáik szakszerű fogadására.

Először is határozzuk meg, hogy milyen, mekkora és adott időszakban hány állatot fogadunk. A leggyakoribban utazó háziállat a kutya. Kutyából rengeteg fajta van, érdemes megállapítani egy súlyhatárt, ami felett nem engedjük a foglalást, hiszen nem csak a retikül méretű szobakutyákkal utazhat vendégünk. Javasoljuk a 20-25 kiló alatti kutyák fogadását. Természetesen nem kérhetünk a gazditól erre igazolást, de a kutya fajtáját mindenképpen kérdezzük meg. Általánosan elterjedt a vendégenként maximum 2 állat engedélyezése, ennél több állat fogadása egy légtérben bizony problémákat okoz. Kisebb panzióban továbbá egyszerre csak egy kutyás vendég fogadását javasoljuk.

Második lépésben alakítsunk ki egy kutyás szabályzatot. Fontos megállapítani, mely helyiségekben engedjük az állat elhelyezését, és hova nem mehetnek be. Írjuk bele azt is, hogy a kutya nem maradhat a szobában egyedül, illetve hogy a szobában szabad-e etetni. Tájékoztassuk vendégeinket kötelezettségeikről is, mint például a kutyapiszok feltakarítása, a kutyák pórázon tartása, az éjszakai csend megtartása. A kutyás szabályzatot, úgymint a szállás házirendjét, foglaláskor vagy érkezéskor írassuk alá a vendéggel, és tájékoztassuk a lehetséges büntetésről, egyéb lépésekről, melyeket a szabályzat megszegése von maga után.

Ha elkészültek a fontos rendelkezések és szabályok a kutyusok tartózkodásáról, találjunk ki extra szolgáltatásokat kifejezetten a négylábú vendégeink számára. Kutyamegőrzést, sétáltatást, kutyakozmetikust kínálhatunk nekik. Ha a kutyus jól érzi magát nálunk, gazdája boldogan tér majd vissza és ajánl minket kutyás ismerőseinek is.

https://timteam.hu/#kapcsolat