A vendégkommunikáció alapjai

kommunikaciotimteam.jpg
Megjelenés: 2021. 03. 05.
Kategóriák: Marketing
Szerző: Gácsiné Gál Ramóna

A szálláshely üzemeltetés egyik legfontosabb alapköve az, hogy hogyan kommunikálunk. Hogyan és mit mondunk a vendégnek, hogyan hirdetjük szolgáltatásainkat, milyen benyomást keltünk a közösségi média oldalakon. 

Manapság már elengedhetetlen, hogy vállalkozásunk megjelenjen a közösségi médiában is, hiszen ez a leggyakrabban használt felület, ahol a potenciális vásárlóink információt keresnek szálláshelyekről és azok szolgáltatásairól, illetve, hogy az milyen visszajelzéseket kapott a korábbi vendégektől. A szálláshelyünk promóciójáról majd később beszélünk, először vegyük sorba, hogy milyen alapvető és nagyon fontos szabályai vannak a vendégkommunikációnak. Attól a pillanattól kezdve, hogy felvettük a telefont, vagy emailben, üzenetben válaszolunk a vendégnek, benyomást keltünk benne, ami befolyásolni fogja döntését.

Kommunikációnk mindig legyen

1.       SZEMÉLYES – írásos megkeresés válaszában mindig igyekezzünk személyes hangnemet használni. A potenciális ügyfelet szólítsuk keresztnevén, ha Ő magázódott megkeresésében, semmi esetre se tegezzük le. Manapság gyakori a tegeződés üzleti kommunikációban is, de a magázás mindig udvariasabb, professzionálisabb hangnemet biztosít.

2.       EGYÉRTELMŰ – nagyon fontos, hogy célratörően, tisztán fogalmazzunk. Nem udvariatlan, ha röviden és tömören válaszolunk a megkeresésre! Napjaink információáradatában mindenki értékeli, ha kérdésére gyors és érthető választ kap.

3.       GYORS – potenciális ügyfelünk megkeresésére hamar válaszoljunk. Ha megváratjuk, keres más szolgálatót, a kínálat hatalmas, nem engedhetjük meg magunknak, hogy elveszítsük érdeklődését.

4.       POZITÍV – nem számít, ha az adott időpont vagy szolgáltatás, melyet az érdeklődő keres éppen nem elérhető. Igyekezzünk pozitív hangnemben válaszolni, ajánljunk alternatívákat, ezzel is jelezve, hogy fontos számunkra a potenciális ügyfél. Előfordul, hogy a megkereső valamilyen problémával keres meg minket vagy panaszt tesz, sose menjünk bele vitába – próbáljunk pozitívan állni a dolgokhoz! Nem elégedett? Megoldjuk! Éreztessük a vendéggel, hogy számunkra fontos az ő elégedettsége, és minden megteszünk annak érdekében, hogy boldogan, elégedetten távozzon.

Mindig köszönjük meg, hogy leendő ügyfelünk vagy már épp vendégünk vette a fáradságot és megkeresett bennünket. Panasz esetén is, hiszen számunkra nagyon fontos tudni, hogy milyen problémák merülhetnek fel a szolgáltatásunk során, mert így tudunk fejlődni és egyre jobbak lenni.

5.       NYELVTANILAG ÉS STILISZTIKAILAG HELYES – professzionális benyomást csak helyes és érthető kommunikációval tudunk elérni. Előfordul, hogy elütünk néhány karaktert a billentyűzeten, vagy kapkodva marhaságot írunk. Ezért mindig olvassuk át, hogy mit írtunk a vendégnek, mielőtt elküldenénk azt.

https://timteam.hu/#kapcsolat